Gość: anka IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 19:19 jak można zalecać do picia tylko mleko chude!?to w mleku tłustym mamy witaminy rozpuszczalne w tłuszczach:A,D,E,K.mleko tłuste powinny pić zwłaszcza dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Prawdy i mity o mleku IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 20:27 ponadto cholesterol zawarty w mleku nie wpływa na poziom cholesterolu w organizmie człowieka-tego dowodzą najnowsze międzynarodowe badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Prawdy i mity o mleku IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 23.08.03, 21:00 No to czytaj dokladnie: "Dorośli i młodzież powinni pić mleko i jeść przetwory mleczne o niskiej zawartości tłuszczu. Dzieci jednak potrzebują bardzo dużo energii, której chude mleko nie jest im w stanie dostarczyć." Ale ja zauwazylem inna glupote: "Mleko i jego przetwory rzeczywiście zawierają dużo wapnia, ale spore ilości tego składnika znajdują się również w brokułach, łososiu, sardynkach (z ościami), tofu i mielonych orzechach laskowych." Cos takiego w kontekscie zywienia dzieci. Juz widze te 3-miesieczne niemowlaki, ktore zamiast mleka wsuwaja sardynki (z osciami) z brokulami i mielonymi orzechami laskowymi. Zdaje sie, ze Autor zapomnial o czym i dla kogo pisze. A stwierdzenie, ze " Na zawarte w mleku białka uczulonych jest ok. 2 proc. dzieci poniżej trzeciego roku życia" zmusza mnie do pytania o definicje "uczulenia". Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: Prawdy i mity o mleku 23.08.03, 22:38 moje dziecko bylo uczulone na mleko krowie - objawialo sie to w wysiekach np za uszami Odpowiedz Link Zgłoś